Ontwerpbureau Q Designs maakt klant aan het huilen

Ik heb vorige week een klant aan het huilen gemaakt... Na een maand strijd en hard werken barstte zij in tranen uit!

Op donderdag 27 december kreeg ik een Whatsapp bericht van Suzanne. Ze was doorverwezen door één van mijn vaste klanten. Suzanne was al 3 maanden bezig om haar eigen Academy voor kapperscursussen op te starten en wilde mijn hulp inschakelen voor het ontwerpen van een huisstijl.  Ze had al wel een logo maar daar was zij nog niet helemaal tevreden mee en het eBook dat zij heeft geschreven voor kappers en haarstylisten wilde ze mooi laten vormgeven. Daarbij wilde ze stempels laten ontwerpen en Facebook advertenties voor het promoten van haar kapperscursussen.

Er was één “maar”, Suzanne had een deadline voor zichzelf gesteld op 3 januari. Ik zou dit allemaal moeten realiseren in 7 dagen (waarvan één dag een feestdag was). Het doel was om haar Academy begin januari te lanceren op social media, een goed begin van het nieuwe jaar!

Het logo van Haircademy zou enkel een upgrade nodig hebben en het eBook zou 10 pagina’s zijn dus ik beloofde Suzanne dat het haalbaar was en begon vol enthousiasme aan de opdracht. Ik startte met 3 verschillende beeldmerk ontwerpen voor het logo. Omdat Suzanne een icoon is in de kapperswereld, met haar bekende pony en knal paarse haar, bedachten we dat het leuk zou zijn om een silhouet van haar eigen profiel te maken. Direct herkenbaar als zijnde Suzanne Slegers. Over branding gesproken ;-)

 

Op zaterdag 29 december leverde ik de eerste logo ontwerpen aan bij Suzanne. De eerste 3 opzetjes vielen totaal niet bij haar in de smaak: “Hahahaha! Oh nee, dit is zo niet mij!” - Niet erg, ik werk net zolang door tot mijn opdrachtgever tevreden is en dus ontwierp ik opnieuw totaal verschillende logo opzetjes. Zoals Suzanne aangaf, een beeldmerk met een H (van Haircademy) en een S (van Suzanne).

 

Op zondag 30 december leverde ik opnieuw, en dit keer maar liefst 11 totaal verschillende, logo opzetjes bij Suzanne aan. Haar reactie: “Nou echt heel erg maar hij zit er nog niet tussen. De kleur ABSOLUUT WÉL! Die kleur is top en moeten we zo houden.”

 

Op 3 januari stuurde ik haar opnieuw 3 opzetjes in de kleur die het ''absoluut wél'' moest zijn. De logo ontwerpen waren helemaal naar haar wens… maar de kleur... toch niet. De kleur… daar kwamen we maar niet uit. Slechts 22 opzetjes en 563 Whatsapp berichten later, waren we het eindelijk eens over de kleur.

Op 6 januari 2019 werd Suzanne Slegers de trotse eigenaar van een logo dat écht bij haar eigen karakter én haar bedrijfsprofiel past.

logo ontwerp voor

HAIRCADEMY

Educatie voor kappers & haarstylisten

Maar we waren er nog niet. Nog lang niet. Nog niet te spreken over de verrassing die Suzanne nog in petto had voor mij.
 

De daaropvolgende ontwerpen gingen vrij soepel, ik maakte de eerste opzetjes voor de stempels en deze vielen vrijwel direct in de smaak. Nog een beetje sleutelen aan de kleuren combinaties en klaar! Het eBook was direct raak! De opmaak was geheel naar haar wens en zelfs de kleuren waren goed! Ik geloof dat ik mijn klant begon te kennen ;-)

eBook - Krachtige Kapperstips door Suzan

Bekijk het eBook van maar liefst 21 pagina's

Download 'em gratis!

En toen kwam het, Suzanne stelde mij die ene vraag die ik niet wilde beantwoorden. Het was inmiddels al 17 januari en Suzanne kon maar niet tevreden raken met haar website. Ze vroeg om meningen en advies van professionele ondernemers in haar eigen netwerk en uiteindelijk dus ook aan mij. ‘’Quinta, wat vind jij van mijn website?’’

Oh nee dacht ik! Niet die vraag. Ik was zo bang voor het gevolg dat mijn reactie zou hebben. Perfectionist Suzanne die zo snel mogelijk online wil. De deadline was inmiddels al ruim 2 weken verstreken en als ik mijn mening zou geven zou zij weer volledig van slag raken. Maar liegen is sowieso geen optie voor mij.

De website had niet de professionele uitstraling die het verdiende. Haar huisstijl was inmiddels heel sterk, onderscheidend en zeker opvallend. De lay-out van de website sloot daar totaal niet bij aan. Ik moest haar eerlijk mijn adviezen geven met alle gevolgen van dien.


Donderdag 17 januari is de dag dat Suzanne mij bijna smeekte om alsjeblieft haar website mooi en professioneel te maken, maar wel in háár stijl. Ik heb een zwak voor ondernemende dames in nood dus ik zei natuurlijk ja!

Vrijdag 18 januari startte ik met een geheel nieuw design voor de website, geen templates maar een eigen ontwerp. We spraken met elkaar af dat de site maandag 21 januari om 20:00 gelanceerd zou worden. Na avonden en een weekend doorploegen stond er een eerste opzet voor de website online. Weinig tot geen commentaar, de website was direct goed. Suzanne stuurde mij video’s van haar moeder die zat te klappen en stuiteren in haar stoel van blijdschap. Op maandag ochtend heb ik de mobiele versie helemaal klaar gemaakt, Google Analytics gekoppeld en een Google Business vermelding aangevraagd.

Op maandag 21 januari om 17:43, 2 uur en 17 minuten vóór de lancering, barst Suzanne in tranen uit. De emotie die bij haar los kwam was onbetaalbaar. Ik heb voor het eerst in de geschiedenis een klant aan het huilen gemaakt. Een primeur! Tranen van geluk en blijdschap. Suzanne is klaar voor de lancering.

Website ontwerp voor

HAIRCADEMY

grafisch-ontwerper-quinta-severiens.png

Volg Quinta

Logo’s ontwerpen, huisstijlen en websites ontwerpen…

ik doe dat niet alleen maar omdat het nodig is.

 

Mijn opdrachtgevers hebben een droom. Zij zien niet alleen een bedrijf voor zich wanneer zij starten met ondernemen. Zij zien een hele (nieuwe) toekomst voor zich. En ik help hen die dromen waar maken. Ik maak hun plannen visueel en tastbaar. De emotie die daarbij loskomt is zo ontzettend gaaf. Ik heb ontzettend dankbaar werk en ik krijg er enorm veel energie van.

 

Mijn werk is mijn passie en de passie van mijn klanten is mijn missie.

  • Quinta Severiens op LinkedIn
  • Quinta Severiens op Facebook
  • Quinta Severiens op Instagram
P28UA60.jpg

Restaurants, Café's

& Hotels

Logo; Visitekaartjes; Menukaarten; Placemats; Bierviltjes; Notitieblokken; Pennen, Werkkleding; Buitenreclame; Voedselverpakkingen;

Online Banners...

Meer info
PJXP550.jpg

Vóór, tijdens en ná de Huwelijksdag

Logo; Uitnodigingen; Trouwkaarten; Servetten; Bedankkaartjes; Fotoreportage; 

Meer info
65769.jpg

Fysieke Winkels

Webshops

Logo; Visitekaartjes; Spaarkaartjes; Flyers; Cadeaubonnen; Posters; Bedankkaartjes;

Online Banners;

Verpakkingen; Labels; Buitenreclame; Stickers... 

Meer info
OW5Z7E1.jpg

Zwangerschap & Geboorte aankondigingen en cadeaus

Geboortekaartjes; Uitnodiging Babyshower; Fotoreportage; Cadeaus met naam...

Meer info
PHGIFA0.jpg

Kappers, Masseurs, Yoga

& Schoonheidsspecialisten

Logo; Visitekaartjes; Spaarkaartjes; Cadeaubonnen; Flyers; Folders; Prijslijsten; Posters; Roll-Up Banner; Waterflesjes met logo; Buitenreclame; Online Banners; Werkkleding; Certificaten...

Meer info
P7OX6Y1.jpg

Duizenden soorten drukwerk mogelijkheden

Jij bedenkt 't, wij ontwerpen én drukken het! Alles wat je nodig hebt, vind je hier!

Meer info
Producten & Diensten
Grafische Vormgeving & Ontwerp
Fotobewerking & Photoshop
Fotografie
Videografie
Animatie
Webdesign & Webshops
Print- & Drukwerk
Categorieën
Horeca
Retail
Beauty & Wellness
Huwelijk
Geboorte
Cadeau Ideeën
Valentijn

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

© 2019 Ontwerpbureau Q Designs - All rights reserved | Design by Ontwerpbureau Q Designs